BETTY ESKÜVŐI - SZALAGAVATÓ RUHA SZALON 6. kerület


Esküvői ruha kölcsönzés: 3+1 szabály, melyet érdemes betartani

Az esküvői ruha kölcsönzés látszólag egyszerű feladat, ám a nagy napra való felkészülés útján is akadhatnak buktatók, amelyek, ha előre felkészülünk rájuk, ügyesen kikerülhetők. A legtöbbünk életében egyszeri alkalom az esküvő. Mindenki arra vágyik, hogy minden tökéletes legyen, amikor kimondja a boldogító igent, ám tapasztalatok híján könnyen akadályokba ütközhetünk – akár az esküvői ruha kölcsönzése kapcsán. Hoztunk három tippet, amelyek segíthetnek abban, hogy minden simán és gördülékenyen menjen.

1. Ne hagyjuk az utolsó pillanatra a ruhát!

Bár sokan azt gondolják, elegendő néhány héttel a nagy nap előtt beszerezni a menyasszonyi ruhát, de ezt senkinek sem tanácsoljuk. Fontos tudni, hogy amennyiben a szalonnak meg kell rendelnie a kiválasztott ruhát, az akár két-három hónappal is meghosszabbíthatja a ruhára való várakozás idejét. Számolni kell továbbá a próbák beütemezésével, a méretre igazítással, így azt mondhatjuk, hogy a legideálisabb öt-hat hónappal az esküvő előtt megrendelni a ruhát. Ilyenkor a menyasszonyi ruha kölcsönzési díjának 50%-át szükséges foglalóként letenni, s ez az ár tartalmazza a méretre igazítás és a tisztítás költségét is, továbbá az abroncsot és a zsákot, melyben a ruha szállítható.

2. Válasszuk a hozzánk leginkább illő darabot!

Esküvői ruha kölcsönzés során vegyük figyelembe, hogy alkatunkhoz, megjelenésünkhöz milyen fazonú, árnyalatú és hosszúságú ruha illik leginkább! Lehet, hogy a honlapon tökéletesen állt a modellnek a kiszemelt ruha, ám ha teljesen más adottságokkal rendelkezünk, mint ő, akkor nem biztos, hogy számunkra is ez jelenti a legjobb választást! Lehet, sőt érdemes is már a próba előtt megtekinteni a kínálatot, és kinézni néhány modellt, amelyet majd fel szeretnénk próbálni. Mindig az alapján döntsünk, amit a tükörben látunk! Arról se feledkezzünk meg, hogy minimum több órán át, de akár fél napon keresztül is viselni fogjuk a menyasszonyi ruhát, ezért érdemes arra törekedni, hogy az kényelmes is legyen, ne csak szép. Ha alig tudunk megmozdulni benne, mert a kelleténél szűkebb, vagy maga a fazon idegen tőlünk, akkor hiába álomszép a ruha, mégsem fogjuk jól érezni magunkat, amíg rajtunk van.

3. A kiegészítők legyenek összhangban a ruhával!

Nem véletlenül mondják, hogy „az ördög a részletekben rejlik”. Egy egyszerűbb menyasszonyi ruhát fel lehet dobni különleges és látványos kiegészítőkkel, azonban, ha maga a ruha is díszes, az összkép könnyen giccsessé válhat, amennyiben nem a megfelelő ékszereket és egyéb kiegészítőket választjuk ki hozzá. Érdemes a ruhapróba során megnézni az üzlet kiegészítő-kínálatát, s egyúttal ékszereket, cipőt, fátylat vagy diadémot stb. is próbálni. Így biztosak lehetünk abban, hogy a megfelelő darabokat választjuk ki, amelyek nemcsak ízlésünknek felelnek meg, hanem a megrendelt ruhával is harmonizálnak. A kiegészítőkre ugyanaz vonatkozik, ami a ruhára: csak olyan cipőt, fátylat, ékszert stb. válasszunk, amelyekben komfortosan érezzük magunkat. Hiába meseszép a hófehér, tűsarkú cipő, ha nem tudunk benne magabiztosan menni.

+1 szabály

Természetes, hogy minden nő a maximumot szeretné kihozni magából az esküvő napján, s arra törekszik, hogy ruhából, kiegészítőből és minden egyéb „kellékből” a legszebbet válassza. Azonban ne feledjük: mindenki abban a ruhában a legszebb, amelyben leginkább komfortosan érzi magát, és amely leginkább tükrözi egyéni ízlését, stílusát. Érdemes kellő időt és energiát szánni a megfelelő ruha és kiegészítők kiválasztására, s nem a ruhapróbával spórolni az időnkön.