BETTY ESKÜVŐI - SZALAGAVATÓ RUHA SZALON


Menyasszonyi smink – házilag vagy kozmetikus segítségével?

A menyasszonyi smink jelentős mértékben meghatározza a menyasszony megjelenését. Ragyogó bőr, üde arcszín, szépen ívelt szemöldök és hosszú, dús pillák – mindez a tökéletes menyasszonyi smink része. Azon túl, hogy megtaláljuk az egyéniségünkhöz (és persze, az alkalomhoz) leginkább illő sminket, van egy másik fontos kérdés is, amelyet minden menyasszonynak mérlegelnie kell. Ez pedig az, hogy saját magának készítse el az esküvői sminkjét, esetleg kérjen meg egy ügyes barátnőt a feladatra, vagy forduljon profi sminkeshez.

Általános igazságokat nehéz megfogalmazni, hiszen sem a kézügyességünk, sem a sminkelési tapasztalatunk nem egyforma. Vannak, akik egy alapozót sem tudnak megfelelő módon felvinni az arcukra, de olyanok is akadnak, akik rutinos kozmetikusokat is megszégyenítő módon készítik el a saját hétköznapi és alkalmi sminkjeiket. Míg egyesek tanácstalanul ácsorognak a drogériák polcai előtt, és nem tudják eldönteni, melyik korrektor, arcpirosító vagy ajakrúzs lenne számukra a megfelelő, mások pontosan tudják, mi az, ami nekik jól áll, és hogy honnan lehet beszerezni a legjobb minőségű kellékeket a sminkeléshez.

Tippek a saját készítésű sminkhez

Ha valaki minden áldott nap a tükör előtt áll és sminkeli magát, valószínűleg nem fog problémát okozni számára, hogy az esküvőjére is megfelelő külsőt varázsoljon magának. Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy egy hétköznapi vagy egy partira szánt smink teljesen más, mint az esküvői makeup. Ráadásul az eredménynek tartósnak kell lennie, főleg akkor, ha a templomi és polgári ceremónia után még fotózás és hajnalig tartó lakodalom is lesz. Célszerű a nagy nap előtt akár több sminkpróbát is betervezni, sőt tesztelni is érdemes annak tartósságát. Akár fotókat is lehet készíteni ilyenkor, hogy lássuk, a képeken hogyan fest, mennyire erőteljes a sminkünk, hiszen az esetleges hibákat sokszor jobban észrevesszük egy fotón, mint a tükörben. Fontos, hogy az esküvői sminkhez kizárólag olyan termékeket használjunk, amelyeket már kipróbáltunk, amelyekkel kapcsolatban már pozitív tapasztalatokat szereztünk! Egy új termék kipróbálása mindig rizikós – jobb esetben csak nem a megfelelő eredményt fogjuk elérni vele, de rosszabb esetben akár allergiás tüneteket is okozhat. Arra pedig senki sem vágyik, hogy egy rossz alapozó vagy rúzs tönkretegye élete egyik legszebb napját!

Mikor kérjünk inkább segítséget?

Ha nem rendelkezünk megfelelő rutinnal sminkelés terén, illetve, ha csak a hétköznapi makeup elkészítésében van gyakorlatunk, akkor célszerű profi sminkes segítségét kérni. Egy szakember megfelelő tudással, rutinnal és kézügyességgel rendelkezik ahhoz, hogy tartós, az alkalomhoz és az ara egyéniségéhez illő sminket készítse el. Tény, hogy ebben az esetben plusz egy személlyel kell időpontot egyeztetni, és a munkadíjat is állni kell, azonban az eredmény, amelyet a tükörben és később az esküvői fotókon látunk, egész biztosan kárpótol majd minket. Arról se feledkezzünk meg, hogy amennyiben nem rendelkezünk megfelelő sminkkészlettel, akkor nagyobb kiadással számolhatunk, mire minden szükséges holmit megvásárlunk, mintha kifizettünk volna egy profi sminkest. Ráadásul, ha a megvásárolt termékeket később nem tudjuk elhasználni, már nem is kérdés, hogy jó ötlet-e a kozmetikuson spórolni! (Nyilvánvalóan nem jót ötlet.) Egy sminkelésben jártas kozmetikus akkor is segíteni tud, ha van valamilyen látványosabb bőrhibánk, amelyet el szeretnénk rejteni, illetve akkor is meg fogja találni a számunkra ideális megoldást, ha például a menyasszony szemüveget visel, és sminkelésnél ezt a tényezőt, valamint a frizurát és a fátylat is figyelembe kell venni. Célszerű az internetről ötleteket gyűjteni, mielőtt felkeressük a szakembert, aki abban is tud tanácsot adni, hogy arcformánknak, tónusainknak és egyéb adottságainknak melyik makeup felel meg leginkább. Lehet, sőt érdemes ilyenkor is sminkpróbát kérni, s akár az otthon készített smink esetében, ugyanúgy fotókat készíteni az eredményről, amely alapján már könnyebben el lehet dönteni, hogy az eredmény megfelelő lesz-e azon a napon, amikor kimondjuk a boldogító igent.